Websites

Op 18 oktober zijn we voor de eerste keer begonnen met websites te ontwikkelen. Tijdens de eerste sessie maken we direct een volledig werkende site aan de hand van Simpsite.nl. Als voorbeeld is er http://coderdojo.simpsite.nl die de mogelijkheden van dit platform aantoont.

Volgende keer gaan we hier dieper op in door uit te breiden. Daarbij zijn 2 keuzes: ofwel een content website, waarbij we naar Wordpress gaan kijken (vergelijkbaar met Simpsite, maar veel uitgebreider), ofwel gaan we richting een webapplicatie (of game!).

Content website

We verkennen de mogelijkheden van het Wordpress platform. We gaan hier dieper op in door de HTML en CSS te gaan aanpassen (eerst een introductie voor deze technologieën). Daarna kunnen we het platform nog verder uitbreiden aan de hand van de vele plugins die beschikbaar zijn. Als laatste stap verkennen we de programmeertaal PHP, waarmee we ook eigen plugins kunnen gaan schrijven.

Webapplicatie

We verkennen eerst een basis van HTML, CSS en Javascript voor we uitgebreider aan de slag gaan om onze applicatie tot leven te wekken. Langs de server kant gebruiken we Node.js, waardoor we de javascript die we leren kennen op de webpagina ook kunnen gebruiken bij de achterliggende verwerking. Met deze combinatie van technologieën zijn oneindig veel mogelijkheden dus we kijken vol verwachting uit naar de applicaties die zullen verschijnen

Sites 18/10/2014

Sites 15/11/2014